Προϊόντα της επιχείρησης Μπόσκος Χρήστος & ΣΙΑ Ε.Ε. απέσπασαν ΑΣΗΜΕΝΙΟ και ΧΑΛΚΙΝΟ βραβείο στο # Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης, 2022.

 

Τα προϊόντα «Sauvignon Blanc Vegoritis» και «Xinomavro Vegoritis» της επιχείρησης Μπόσκος Χρήστος & ΣΙΑ Ε.Ε. – Οινοποιία Βεγορίτις από το Αμύνταιο Φλώρινας, διακρίθηκαν στο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης, 2022.

Συγκεκριμένα, το προϊόν:

Εμπ. Ονομασία Εσοδεία Γεωγραφική Ένδειξη Τύπος Οίνου
Sauvignon Blanc Vegoritis 2021 Π.Γ.Ε. Φλώρινα Λευκός

απέσπασε ασημένιο  βραβείο στον 22ο Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης, 2022.

 

Στον ίδιο διαγωνισμό, το προϊόν που απέσπασε χάλκινο βραβείο είναι:

Εμπ. Ονομασία Εσοδεία Γεωγραφική Ένδειξη Τύπος Οίνου
Xinomavro Vegoritis 2018 Π.Ο.Π. Αμύνταιο Ερυθρός

 

Η επιχείρηση Μπόσκος Χρήστος & ΣΙΑ Ε.Ε. – Οινοποιία Βεγορίτις  έχει λάβει και άλλες διακρίσεις και βραβεία σε διαγωνισμούς οίνου, αναδεικνύοντας το Ξυνόμαυρο της περιοχής Αμυνταίου.

 

Ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται με την υποστήριξη και συμμετοχή όλου του κλάδου του κρασιού, υπό την προεδρία του κου Κωνσταντίνου Λαζαράκη MW.
Στόχος του Διαγωνισμού είναι να αναδείξει το επώνυμο ελληνικό κρασί και απόσταγμα, ενθαρρύνοντας και τη συμμετοχή οίνων και αποσταγμάτων απ’ όλο τον κόσμο.

Για περισσότερα:

https://www.tiwc.gr/el/2022/apotelesmata-tou-22ou-diethni-diagonismoy-oinou-thessalonikis

https://vegoritis.com/%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b5%cf%87%ce%af%ce%b6%ce%b5%ce%b9-m%ce%b5-%cf%87%cf%81%cf%85%cf%83%ce%ac-%ce%bc%ce%b5%cf%84%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%b9%ce%b1-h-%ce%bf%ce%b9%ce%bd%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b9%ce%af%ce%b1/

https://a8inea.com/christos-boskos-amynteo-ine-pigi-tis-zois-mou-ke-ebnefsi-gia-ta-krasia/