Στη Φάρμα Μόσχου το βραβείο καλύτερου Βιοκαλλιεργητή στην ΕΕ (EU Organic Awards).

 

Το βραβείο καλύτερου Βιοκαλλιεργητή στην ΕΕ απονεμήθηκε χθες, 25-09-2023, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε στις Βρυξέλλες στον Θωμά Μόσχο από την Πολυκάρπη Καστοριάς.  Μαζί με τον αδελφό του Χρήστο, ο κ. Μόσχος διευθύνει τη φάρμα της οικογένειας Μόσχου στην Καστοριά, η οποία είναι μια βιολογική κτηνοτροφική μονάδα που ειδικεύεται στην εκτροφή προβάτων και την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων.  Εφαρμόζει νέες μεθόδους καλλιέργειας, βελτιώνοντας το έδαφος και την κυκλικότητα, που σε αντάλλαγμα οδηγεί σε υψηλότερη οργανική ύλη και αποδόσεις του εδάφους.

Φέτος, στο πρόγραμμα κατατέθηκαν περίπου 100 αιτήσεις από όλη την Ευρώπη, με 24 υποψηφίους που επιλέχθηκαν από 11 χώρες της ΕΕ. Το πρόγραμμα EU Organic Awards περιλαμβάνει 7 κατηγορίες και 8 ατομικά βραβεία. Αναγνωρίζει εξαιρετικά, καινοτόμα, βιώσιμα και εμπνευσμένα έργα που παράγουν πραγματική προστιθέμενη αξία για τη βιολογική παραγωγή και κατανάλωση. Τα βραβεία διοργανώνονται από κοινού από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή , την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών , την COPA-COGECA και την IFOAM Organics Europe , με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου.

Για περισσότερα: https://fonikastorias.gr/%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%b8%cf%89%ce%bc%ce%ac-%ce%bc%cf%8c%cf%83%cf%87%ce%bf-%cf%84%ce%bf-%ce%b2%cf%81%ce%b1%ce%b2%ce%b5%ce%af%ce%bf-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%cf%8d%cf%84%ce%b5%cf%81/?fbclid=IwAR0JLp6XjRlaK1WIi18Rmxaf7K2h6kQ-qiOtrWSS3i3x-WTP7MXkkL7oAWE