Αριστοποίηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών και της διάρκειας ζωής νωπών και κατεψυγμένων προϊόντων ζύμης με χρήση χρονοθερμοκρασιακών δεικτών, εδώδιμων φιλμ επικάλυψης κα [ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Δ ΚΟΥΚΟΥΤΑΡΗΣ] [ΔΜΡ1-0014002]

 

Σύντομη περιγραφή

Η εταιρεία Κουκουτάρης ΑΒΕΕ με πάνω από 30 χρόνια παρουσίας στην ελληνική αγορά και συνώνυμη της πίτας ‘ALFA’ οδηγεί την εξέλιξη των κατεψυγμένων προϊόντων ζύμης και πρόσφατα και των νωπών προϊόντων ζύμης σε νέους δρόμους με την χρήση της βιοτεχνολογίας.
Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα η επιχείρηση θα χρησιμοποίησει τα επιτεύγματα της βιοτεχνολογίας ώστε να διασφαλίσει στον καταναλωτή την άριστη ποιότητα των προϊόντων της δίνοντας του δυναμική ενημέρωση για την κατάσταση του προϊόντος τόσο κατά την αγορά όσο και πριν την κατανάλωση. Έτσι ο καταναλωτής θα είναι βέβαιος για την άριστη ποιότητα των προϊόντων της εταιρείας Κουκουτάρης ΑΒΕΕ και θα προλαμβάνει τυχόν ζητήματα κακής διαχείρισης των προϊόντων με αποτέλεσμα την πιθανή τους αλλοίωση.
Για την ενημέρωση των καταναλωτών θα γίνουν μία σειρά από διαφημιστικές/ενημερωτικές δράσεις είναι η ενημέρωση των καταναλωτών για την χρήση/ανάγνωση των θερμοκρασιακών δεικτών και την σταδιακή τους εκπαίδευση για την αναζήτηση του πιο φρέσκου προϊόντος και την αποφυγή ζητημάτων αλλοίωσης από κακή διατήρηση των προϊόντων από τα καταστήματα λιανικής άλλα και από τον ίδιο τον καταναλωτή με την ανάγνωση των δεικτών στο σπίτι άσχετα με την ημερομηνία λήξης του προϊόντος.
Μέσα από τις ενημερωτικές δράσεις θα δοθεί βαρύτητα στην χρήση φυσικών αντιοξειδωτικών τόσο στα νωπά όσο και στα προϊόντα ψυγείου χωρίς την χρήση συντηρητικών ή άλλων πρόσθετων στοιχείων. Ειδικά για το εξωτερικό όπου αποτελεί πλέον και μία πολύ σημαντική πηγή εσόδων για την επιχείρηση, η συμμετοχή σε μία έκθεση τροφίμων διεθνούς κύρους και αναγνώρισης θα μπορέσει να επικοινωνήσει καλύτερα τα αποτελέσματα του έργου τόσο για την ‘έξυπνη ετικέτα’ όσο και για τα νέα προϊόντα ζύμης άλλα και για την μείωση του μικροβιακού φορτίου από τα νωπά τρόφιμα. Δεν είναι τυχαίο ότι η εταιρεία Κουκουτάρης ΑΒΕΕ βραβεύτηκε για την καινοτομική συσκευασία των προϊόντων της τύπου ‘trace’ τα οποία εκτός από την διατήρηση του προϊόντος στην κατάψυξη είναι κατάλληλα για το ψήσιμο της πίτας λειτουργώντας την ίδια στιγμή ως σκεύος ψησίματος. Η βράβευση έγινε στην μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων του κόσμου στην Anuga από ανεξάρτητη επιτροπή για τον καινοτομικό και πρωτοποριακό σχεδιασμό της συσκευασίας που επιτρέπει στον καταναλωτή να την χρησιμοποιήσει για το ψήσιμο της πίτας.
Τα αποτελέσματα του έργου θα παρουσιαστούν σε αντίστοιχη έκθεση με σκοπό τόσο την ενημέρωση και την διάδοση των επαγγελματιών του κλάδου των τροφίμων και της αγοράς γενικότερα. Δευτερεύον στόχος είναι η διεκδίκηση μίας αντίστοιχης βράβευσης η οποία θα λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά στο τομέα της επικοινωνίας για την προώθηση των νέων προϊόντων και των αποτελεσμάτων του ερευνητικού έργου.
Επίσης στόχος των ενημερωτικών δράσεων είναι να γίνει ευρεία διάδοση των αποτελεσμάτων τόσο στην επιστημονική κοινότητα όσο και στους καταναλωτές ώστε να καλυφθεί πλήρως η υποχρέωση του προγράμματος για ευρεία διάδοση των αποτελεσμάτων του έργου. Για το σκοπό αυτό θα λάβουν χώρα δημοσιεύσεις σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες, παρουσιάσεις σε επιστημονικά συνέδρια των αποτελεσμάτων του έργου, έκδοση δελτίων τύπου και διοργάνωση εκδηλώσεων γευσιγνωσίας των νέων προϊόντων για έλεγχο της αποδοχής τους από την αγορά, συμμετοχή σε ημερίδες/συνέδρια, παραγωγή έντυπου υλικού δημοσιότητας, ανάπτυξη ιστοχώρου για τα αποτελέσματα του έργου.

Μελέτες

No items found