Avada Law

Δημιουργία καινοτόμου λειτουργικού εδέσματος [ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΕΠΕ] [ΔΜΡ1-0014380]

Τα τελευταία έτη υπάρχει μια τάση στον πληθυσμό για κατανάλωση τροφίμων υψηλής διατροφικής αξίας, με παράλληλη επιστροφή στα εγχώρια – τοπικά προϊόντα. Έτσι, στόχος της επιχείρησης, με το προτεινόμενο ερευνητικό [...]

Δημιουργία καινοτόμου λειτουργικού εδέσματος [ΒΙΟΤΕΧΝΙΑ ΟΡΕΚΤΙΚΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΕΠΕ] [ΔΜΡ1-0014380]2023-03-13T17:06:28+02:00

Ανάπτυξη και εφαρμογή ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης της ζώνης γάλακτος με χρήση νέων τεχνολογιν για διασφάλιση της ποιότητας και ιχνηλασιμότητας των προϊόντων της [ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ] [ΔΜΡ1-0016238]

Στόχος του προτεινόμενου έργου είναι η βελτίωση της πρωτογενούς παραγωγής και επεξεργασίας του γάλακτος προκειμένου να στηριχθεί η ζώνη γάλακτος της επιχείρησης Δημητρίου και οι συνεργαζόμενοι εκτροφείς ώστε να εξασφαλιστεί [...]

Ανάπτυξη και εφαρμογή ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης της ζώνης γάλακτος με χρήση νέων τεχνολογιν για διασφάλιση της ποιότητας και ιχνηλασιμότητας των προϊόντων της [ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ] [ΔΜΡ1-0016238]2023-03-13T17:06:28+02:00

Αποκωδικοποιώντας το τι συνιστά ποιότητα και πως αυτή επηρεάζεται στα όσπρια με έμφαση την φακή [Προϊόντα Γης Βοΐου ΑΒΕΕ] [ΔΜΡ1-0016487]

Βλ. συνημμένα #92 "Περιγραφή πρότασης", #93 "Σχέδιο δράσης VTT"

Αποκωδικοποιώντας το τι συνιστά ποιότητα και πως αυτή επηρεάζεται στα όσπρια με έμφαση την φακή [Προϊόντα Γης Βοΐου ΑΒΕΕ] [ΔΜΡ1-0016487]2023-03-13T17:06:28+02:00

Βελτιστοποίηση καλλιεργειών μανιταριών στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας με τη χρήση γεωργίας ακριβείας [ΤΣΙΑΡΣΙΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ] [ΔΜΡ1-0016521]

Η επικοινωνιακή περιγραφή της επένδυσης θα προσδιοριστεί βάσει ενός Σχεδίου Εμπορικής και Οικονομικής Αξιοποίησης, το οποίο θα συμφωνηθεί από το σύνολο των εταίρων. Το συγκεκριμένο σχέδιο θα προσδιορίζει τις απαιτήσεις [...]

Βελτιστοποίηση καλλιεργειών μανιταριών στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας με τη χρήση γεωργίας ακριβείας [ΤΣΙΑΡΣΙΩΤΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ] [ΔΜΡ1-0016521]2023-03-13T17:06:28+02:00

Παραγωγή καινοτόμων τυροκομικών προϊόντων με αρωματικά φυτά [ΔΙΚΟΣ ΣΤ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΒΕ] [ΔΜΡ1-0016666]

Αντικείμενο της πρότασης αποτελεί η δημιουργία νέων τυροκομικών προϊόντων προστιθέμενης αξίας με χρήση αρωματικών/φαρμακευτικών φυτών και αιθέριων ελαίων της τοπικής βιοποικιλότητας, συνδυάζοντας παραγωγικά δύο από τους βασικότερους πρωτογενείς τομείς της [...]

Παραγωγή καινοτόμων τυροκομικών προϊόντων με αρωματικά φυτά [ΔΙΚΟΣ ΣΤ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΒΕ] [ΔΜΡ1-0016666]2023-03-13T17:06:28+02:00

Ανάπτυξη σύγχρονου συστήματος ιχνηλασιμότητας οσπρίων για βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας, ποιότητας και υγιεινής προϊόντος με τη χρήση ευφυών πληροφοριακών συστημά [ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α.Ε.] [ΔΜΡ1-0016690]

Οι σύγχρονες τάσεις στη συμπεριφορά καταναλωτή φανερώνουν αυξημένη ζήτηση προϊόντων ποιότητας, που είτε φέρουν μία συγκεκριμένη ταυτότητα ως βιολογικό προϊόν, προϊόν µε γεωγραφική ένδειξη, προϊόν των ορεινών περιοχών είτε πρόκειται [...]

Ανάπτυξη σύγχρονου συστήματος ιχνηλασιμότητας οσπρίων για βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας, ποιότητας και υγιεινής προϊόντος με τη χρήση ευφυών πληροφοριακών συστημά [ΦΩΤΙΑΔΗΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α.Ε.] [ΔΜΡ1-0016690]2023-03-13T17:06:28+02:00

Ανάπτυξη και εφαρμογή σύγχρονης μεθόδου παραγωγής αλεύρου σίτου με μειωμένη ασπαραγίνη και αρτοσκευασμάτων με μειωμένο ακρυλαμίδιο. [ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙ] [ΔΜΡ1-0016993]

Το ακρυλαμίδιο αποτελεί κοινό προϊόν αντιδράσεων κατά τη θερμική επεξεργασία των αρτοσκευασμάτων. Ο σχηματισμός του γίνεται μέσω της αντίδρασης Maillard μεταξύ αναγόντων σακχάρων και αμινοενώσεων που υπάρχουν στο άλευρο με [...]

Ανάπτυξη και εφαρμογή σύγχρονης μεθόδου παραγωγής αλεύρου σίτου με μειωμένη ασπαραγίνη και αρτοσκευασμάτων με μειωμένο ακρυλαμίδιο. [ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙ] [ΔΜΡ1-0016993]2023-03-13T17:06:29+02:00

Ανάπτυξη και πειραματική αξιολόγηση καινοτόμων τύπων γιαουρτιού μέσω ενθυλάκωσης βιοδραστικών συστατικών που έχουν εκχυλιστεί από φρούτα [ΚΟΥΡΕΛΛΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ] [ΔΜΡ1-0018131]

Το προτεινόμενο πρόγραμμα αποτελεί συνέχεια μακροχρόνιων προσπαθειών της Βιομηχανίας Κουρελλας και έχει σαν στόχο την παραγωγή νέων τύπων γιαουρτιού σε δοκιμαστικές γραμμές παραγωγής. Μία σημαντική παράμετρος στο προτεινόμενο πρόγραμμα είναι [...]

Ανάπτυξη και πειραματική αξιολόγηση καινοτόμων τύπων γιαουρτιού μέσω ενθυλάκωσης βιοδραστικών συστατικών που έχουν εκχυλιστεί από φρούτα [ΚΟΥΡΕΛΛΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ] [ΔΜΡ1-0018131]2023-03-13T17:06:29+02:00

Προσδιορισμός αποτυπώματος άνθρακα σε καλλιέργεια ροδάκινου [ΑΣΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ Η ΔΗΜΗΤΡΑ] [ΔΜΡ1-0015792]

Σκοπός της Δράσης είναι η ενίσχυση έργων ερευνητικής ανάπτυξης προϊόντων ή και υπηρεσιών, που έχουν προκύψει από τη διαδικασία επιχειρηματικής ανακάλυψης, μέσω της υποστήριξης υφιστάμενων επιχειρήσεων, που επενδύουν στην Καινοτομία [...]

Προσδιορισμός αποτυπώματος άνθρακα σε καλλιέργεια ροδάκινου [ΑΣΟ ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ Η ΔΗΜΗΤΡΑ] [ΔΜΡ1-0015792]2023-03-13T17:06:29+02:00

Ανάπτυξη σύγχρονου συστήματος προηγμένης ιχνηλασιμότητας του Κοζανίτικου κρέατος, για την βελτίωση της παραγωγικής απόδοσης, ποιότητας και υγιεινής χρησιμοποιώντας ευφυή [ΑΦΟΙ ΜΠΙΣΙΡΙΤΣΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΑΕ] [ΔΜΡ1-0017812]

Οι σύγχρονες τάσεις στη συμπεριφορά καταναλωτή φανερώνουν αυξημένη ζήτηση προϊόντων ποιότητας, που είτε φέρουν μία συγκεκριμένη ταυτότητα ως βιολογικό προϊόν, προϊόν µε γεωγραφική ένδειξη, προϊόν των ορεινών περιοχών είτε πρόκειται [...]

Ανάπτυξη σύγχρονου συστήματος προηγμένης ιχνηλασιμότητας του Κοζανίτικου κρέατος, για την βελτίωση της παραγωγικής απόδοσης, ποιότητας και υγιεινής χρησιμοποιώντας ευφυή [ΑΦΟΙ ΜΠΙΣΙΡΙΤΣΑ ΙΩΑΝΝΟΥ ΑΕ] [ΔΜΡ1-0017812]2023-03-13T17:06:29+02:00